T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kronik Yara Bakım Birimi Açıldı

Güncelleme Tarihi: 29/06/2021

Hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Gönlüşen sorumluluğunda hizmet verecek olan Kronik Yara Bakım Biriminde kronik yarası olan hastalarımız multidisipliner bir yaklaşım ile değerlendirilecek olup, konusunda uzman hekimleri ve tıbbi personeliyle tedavileri gerçekleştirilecektir.

Kronik Yara Nedir?
Geç ya da güç iyileşen veya hiç iyileşmeyen yaralara kronik yara denir. Akut yaralardan farklı olarak kronik yaraların kendine özel ortamı bulunur. İskemi, hipoksi ya da enfeksiyon kronik yara ortamının başlıca özelliklerindendir. Bir yara üç ay gibi bir süre içerisinde iyileşmiyorsa kronik yara olarak adlandırılabilir. Kronik yara kapsamında diyabetik ayak yaraları, bası yaraları, venöz ülserler, iskemik ülserler, çeşitli vaskülitlere bağlı yaralar bulunur.